Tilaus- ja irtisanomisehdot

Näissä tilausehdoissa kuvaamme ne sopimusehdot, joita sovelletaan kaikkiin kuluttaja-asiakkaiden tilauksiin, jotka koskevat A-lehdet Oy:n lehtiä tai digitaalisia sisältöpalveluita. Tilausehdot tulevat osapuolia sitoviksi tehdessäsi tilauksen A-lehdiltä. Tilausehdoista saat lisätietoja mm. tilausmuodoista, tilauksen irtisanomisesta, kuluttajansuojalain mukaisen peruutusoikeuden käyttämisestä sekä muista kuluttajansuojalain mukaisista oikeuksistasi. Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus tilaamiseen ja arvontaan osallistumiseen. Pyydämme tutustumaan ehtoihin.

1. Tilausmuodot ja tilauksen tekeminen

Tilauksen voi tehdä joko jatkuvana tai määräaikaisena. Ilmoitamme tilausmuodon aina tilausta tehtäessä.

Jatkuva tilaus. A-lehtien jatkuvan tilauksen tarjousjakso on määräaikainen. Tilaus jatkuu tarjousjakson jälkeen automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana tilauksena, kunnes päätät irtisanoa tilauksesi. Jatkuva tilaus jatkuu automaattisesti sovitun tai ilmoittamamme laskutusjakson kerrallaan. Ilmoitamme sinulle uuden laskutusjakson alkamisesta hyvissä ajoin, jotta voit rauhassa päättää jatkosta. Jatkuva tilaus laskutetaan laskutusjaksoittain kulloinkin voimassa olevaan hintaan, joka on korkeintaan hinnastossa esitetty hinta. Lähettämällä tilauksen hyväksyt tilausehdot. Sinulla on 14 päivää aikaa muuttaa mielesi. Tämän voi tehdä täysin ilman kustannuksia. Tarjousjakson jälkeen tilauksen voi irtisanoa aina kunkin laskutuskauden loppuun. Tilauksen voi irtisanoa myös kesken tarjoushintaisen jakson, mutta tällöin jo toimitetuista lehdistä veloitetaan normaalihinta.

Tilauksen voi irtisanoa tarjousjakson loppuun. Tilauksen voi myös keskeyttää kesken tarjousjakson, mutta tällöin jo toimitetuista lehdistä veloitetaan normaalihinta. Tarjousjakson jälkeen tilauksen voi päättä laskutuskauden loppuun tai heti, jolloin se astuu voimaan viimeistään 30 päivän sisällä ilman lisäkuluja.

Jatkuvaan tilaukseesi voi kuulua myös sähköinen uutiskirje, joka lähetetään säännöllisesti. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeessä olevan peruutuslinkin kautta. Jatkuvaan tilaukseen sisältyvät myös A-lehtien kulloinkin tarjoamat tilaajaedut. Tilaajaedut näet kirjautumalla omille sivuille osoitteessa https://asiakaspalvelu.a-lehdet.fi/kirjaudu.

Määräaikainen tilaus. Määräaikainen tilaus on voimassa ilmoitetun laskutusjakson ajan ja päättyy automaattisesti tämän laskutusjakson päätyttyä, ellet muuta tilaustasi jatkuvaksi tilaukseksi. Määräaikaista tilausta ei voi erikseen irtisanoa sen kestoaikana ilman kuluttajansuojalain mukaista erityistä perustetta. Näissä tapauksissa sovellamme mahdollisten veloitusten ja hintojen palautusten osalta jäljempänä tilauksen irtisanomista koskevassa kohdassa kuvaamaamme menettelyä.

Digilehti. Digilehden lukuoikeus edellyttää käyttäjätilin luomista A-lehtien asiakaspalveluun sekä voimassaolevaa digilehtitilausta tai muutoin myönnettyä lukuoikeutta. Lukuoikeus on käytettävissäsi, kun olet aktivoinut käyttäjätilisi. Digilehden käyttäminen on mahdollista yleisimmillä verkkoselaimilla ja päätelaitteilla, ja edellyttää verkkoyhteyttä. Huomaathan, että olet itse vastuussa digilehtien lukemiseksi tarvittavien selain- ja muiden ohjelmistojen, laitteiden ja yhteyksien hankkimisesta. A-lehtien verkkopalveluiden käyttöön sovelletaan A-lehtien käyttöehtoja, jotka ovat luettavissa osoitteessa: https://www.a-lehdet.fi/tietoa-meista/kayttoehdot.

Tilaajalahjat. Tilaukseen mahdollisesti kuuluvat tilaajalahjat toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen noin kuukauden kuluttua ensimmäisen laskutusjakson kaikkien erien maksamisesta. Tilaajalahjoja ei toimiteta ulkomaisiin osoitteisiin. Mikäli valitsemaasi tilaajalahjaa ei ole saatavilla tai siihen on muu painava syy, voimme vaihtaa tilaajalahjan korvaavaan tuotteeseen. Noutamatta jätettyjä tilaajalahjoja ei lähetetä uudelleen.

Tilauksen alkaminen. Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta, ellemme ole ilmoittaneet muuta alkamisaikaa tai ellei muuta ole sovittu kanssasi. Voimme muuttaa lehtien ilmestymisaikataulua. Ilmestymisaikataulun muutoksella ei ole vaikutusta tilauksen hintaan tai muihin ehtoihin.

2. Tarjoukset

Tarjousjakson kesto. Mikäli olemme ilmoittaneet tilaukselle tarjoushinnan, tarjouksessa ilmoitettu alennus koskee ainoastaan jatkuvan tilauksen ensimmäistä laskutusjaksoa. Tämän jälkeen tilaus jatkuu laskutusjaksoittain kulloinkin voimassaolevalla hinnalla, joka on korkeintaan hinnastossa esitetty hinta. Määräaikainen tilaus on voimassa ilmoitettuun hintaan.

Muut tarjouksia koskevat ehdot. Tarjous on voimassa vain uusille tilaajille kotimaassa. Ulkomaille toimitettaviin tilauksiin lisätään postituskulut. Edellisen kyseisen lehden tilauksen päättymisestä on täytynyt kulua vähintään 100 vuorokautta, jotta olet oikeutettu uuteen kyseistä lehteä koskevaan tarjoushintaan. Tarjouksen saaminen edellyttää, että tilaus on voimassa koko tarjouksen kattaman laskutusjakson ajan.

3. Tilausmuutokset

Osoitteenmuutokset. Voit ilmoittaa tilapäisen osoitteenmuutoksen tilauksellesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai kirjautumalla A-lehtien asiakaspalveluun. Virallinen Postiin tai maistraattiin tehty osoitteenmuutos päivittyy automaattisesti järjestelmiimme.

Jakelunkeskeytys. Voit keskeyttää lehden jakelun enintään kuudeksi kuukaudeksi. Jakelunkeskeytys ei muuta jo alkaneen, erissä maksettavan laskutusjakson laskutusaikataulua. Jakelunkeskeytys pidentää tilauksen kestoa keskeytystä vastaavin osin.

Muut muutokset. Voit myös tehdä muita muutoksia tilaukseen, esimerkiksi muuttaa tilauksen saajaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai kirjautumalla A-lehtien asiakaspalveluun.

4. Kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus

Peruuttamisoikeus. Voit kuluttajansuojalain 6. luvun nojalla peruuttaa etämyynnissä tekemäsi tilauksen 14 päivän kuluessa ensimmäisen lehden vastaanottamisesta. Voit käyttää peruutusoikeuttasi myös ennen lehden tai tilausvahvistuksen saapumista. Peruutusoikeus ei kuitenkaan koske yksinomaan digilehteä koskevaa tilausta, joka on aktivoitu ja joka on toimitettu aloitteestasi ennen peruutusajan päättymistä. Huomaathan, että laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Peruuttamisoikeuden käyttäminen. Voit käyttää peruuttamisoikeuttasi joko tekemällä asiakaspalveluumme vapaamuotoisen ilmoituksen puhelimitse tai kirjallisesti tai sähköisen asiakaspalvelun kautta kirjautumalla A-lehtien asiakaspalveluun. Voit käyttää peruuttamisoikeuttasi myös lähettämällä meille kirjallisen peruuttamislomakkeen, mutta sen käyttö ei ole pakollista.

Tarkemmat ohjeet peruuttamisilmoituksen tekemiseen sekä peruuttamislomake ovat saatavilla osoitteessa https://www.a-lehdet.fi/peruutusoikeus.

5. Tilauksen irtisanominen

Tilauksen irtisanominen kesken määräaikaisen tarjousjakson. Voit irtisanoa tilauksesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai kirjallisesti tai sähköisen asiakaspalvelumme kautta. Tällöin veloitamme lähettämämme numerot erillisellä laskulla tai palautamme sen osan tilaushinnasta, joka kohdistuu irtisanomisen jälkeiseen aikaan, edellyttäen, että palautettava määrä ylittää viisi (5) euroa ja ilmoitat A-lehdille tarvittavat pankkiyhteystiedot. Lisäksi laskutamme hinnaston mukaisesti palautuskulut ja irtisanomishetkellä painoon ennättäneet numerot. Käytämme veloitusten ja palautusten laskennassa yhden numeron normaalihintaa.

Tilauksen irtisanominen tarjousjakson jälkeen. Tarjousjakson jälkeen tilauksen voi irtisanoa ilman lisäkuluja ja irtisanominen  astuu tällöin voimaan viimeistään 30 päivän sisällä irtisanomisesta. Voit tehdä tämän ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai kirjallisesti tai sähköisen asiakaspalvelumme kautta.

Tilauksen irtisanominen laskutuskauden loppuun. Voit irtisanoa jatkuvan tilauksesi milloin tahansa päättymään laskutuskauden loppuun ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai kirjallisesti, sähköisen asiakaspalvelumme kautta tai soittamalla automaattiseen puhelinpalveluumme. Laskun maksamatta jättäminen ei ole tilauksen irtisanominen.

6. Tilaushinnat, maksutavat ja asiakkaan maksuvelvollisuus

Tilaushinnat. Jatkuvan tilauksen kunkin laskutusjakson hinta on korkeintaan hinnastossa esitetty hinta. Määräaikaisen tilauksen hinta on tilauksen yhteydessä esitetty hinta. Tilaushinta sisältää kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron sekä normaalit postituskulut.

Muut kustannukset. Voimme lisäksi soveltaa erityisiä maksutapakohtaisia lisiä sekä maksumuistutuksiin liittyviä huomautusmaksuja tai irtisanomiseen liittyviä palautuskuluja, joiden arvot ilmoitetaan hinnastossa ja laskussa. Postitse toimitetuista, paperisista tilauslaskuista voidaan veloittaa hinnastossa ja tilauksen yhteydessä ilmoitettu paperilaskulisä. Ulkomaan tilauksiin lisätään kyseistä maata koskevat postituskulut.

Maksutavat. Voit maksaa tilauksesi verkossa tilauksen yhteydessä ilmoittamiemme pankkien verkkopankkitunnuksilla tai ilmoittamillamme maksukorteilla (credit/debit). Voit tilauksen yhteydessä valita myös sähköposti- tai paperilaskun tai verkkopankkiin lähetettävän e-laskun. Tilaushinnan voit maksaa joko kokonaisuudessaan tai osamaksulla. Maksuihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä A-lehtien asiakaspalveluun.

Maksaminen. Pankki- ja luottokorttien sekä verkkopankkien maksuvälittäjänä toimii Bambora PayForm (Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Bambora PayFormin verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Paybyway Oy tai Bambora. Bambora PayForm välittää maksut kauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja. Kauppa syntyy asiakkaan ja kauppiaan välille. Kauppiaan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Lue lisää Bambora PayForm-palvelusta: https://www.bambora.com/fi/fi/

Maksupalvelun tarjoaja on:

Bambora
Äyritie 12, FI-01510 Vantaa

Puh. +358 93 158 2555

asiakaspalvelu@bambora.com
bambora.com

Maksuehdot ja maksuviivästys. Tilausta koskevat laskut tulee maksaa niiden eräpäivään mennessä. Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, meillä on oikeus keskeyttää tilaus, kunnes kyseinen lasku on maksettu. Voimme periä viivästyneestä maksusta korkolain mukaista viivästyskorkoa sekä maksukehotuksen perusteella perittävät huomautusmaksut. Jos erääntynyttä maksua ei ole suoritettu maksukehotuksesta huolimatta, voimme siirtää saatavan perintätoimiston perittäväksi ja tämän lisäksi päättää tilauksen välittömin vaikutuksin.

Suoritusten palauttaminen. Tilauksesta maksettu liikasuoritus siirtyy seuraavan laskutusjakson hyväksi tai muuhun auki olevaan saatavaan. Päättyvissä tilauksissa palautamme suorituksen, mikäli se ylittää viisi (5) euroa ja tilaaja ilmoittaa pankkiyhteystietonsa tai jatkamme tilausta ko. liikasuorituksella.

Hintojen muutokset. A-lehdet voi muuttaa tilauksen hintaa, esimerkiksi mikäli postituskulut tai muut lehden tuotantokustannukset nousevat tai laskevat, tai hintojen muutostarve perustuu lainsäädännön muutokseen tai viranomaisen päätökseen. Hinnanmuutos tulee kuluvan jatkuvan tilauksen osalta voimaan seuraavan laskutusjakson alusta lukien. Ilmoitamme muutoksesta aina hyvissä ajoin etukäteen. Voit aina irtisanoa tilauksesi muutoksen voimaantulohetkeen ilmoittamalla siitä A-lehdille. Lainsäädännön muutokseen tai viranomaisen päätökseen perustuvat hinnankorotukset voidaan kuitenkin huomioida jo niiden voimaantulosta lähtien.

7. Muuta

A-lehdet suorittaa tarvittaessa teknisen tulliselvityksen asiamiehenä puolestasi siitä mitään kuluja aiheuttamatta.

8. Reklamaatiot ja korvausvastuu

Reklamaatio virhetilanteissa. Mikäli lehden numero on jäänyt toimittamatta, olet saanut väärän lehden tai tilauksessa on jokin muu vastuullemme kuuluva virhe, pyydämme olemaan ensi tilassa yhteydessä asiakaspalveluumme (https://asiakaspalvelu.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu/ota-yhteytta).

A-lehtien vastuu. A-lehtien vastuu on ensisijaisesti rajoitettu yksinomaan kyseisen numeron uudelleentoimittamiseen tai, mikäli se ei ole mahdollista, vaihtoehtoisesti tilauksesi kestoajan pidentämiseen toimittamatta jääneiden numeroiden määrällä. A-lehdet ei vastaa lehtien painojäljessä esiintyvistä poikkeamista tai sellaisista virheistä tai viivästyksistä, jotka johtuvat ylivoimaisesta esteestä. Edellä kuvattu A-lehtien vastuu ei kuitenkaan rajoita sinulle pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaan kuuluvia oikeuksia.

9. Tietosuoja

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja A-lehtien tietosuojaselosteen mukaisesti, joka on luettavissa osoitteessa www.a-lehdet.fi/tietoa-meista/tietosuojaseloste

10. Erimielisyyksien ratkaisu

Neuvottelut ja käsittely käräjäoikeudessa. Pyrimme ensisijaisesti ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet neuvotteluin. Erimielisyydet, joita emme saa ratkaistuiksi sovinnollisesti neuvottelemalla, käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Voit vaihtoehtoisesti myös nostaa kanteen kotipaikkasi perusteella määräytyvässä toimivaltaisessa käräjäoikeudessa.

Asian vieminen kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajana sinulla on myös mahdollisuus viedä erimielisyys kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) käsiteltäväksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakuntaan sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

11. Tilausehtojen muutokset

Oikeus muutoksiin. Kehitämme toimintaamme ja palveluvalikoimaamme jatkuvasti, minkä vuoksi meidän voi olla tarpeen muuttaa näitä tilausehtoja. Suosittelemme tarkastamaan nämä tilausehdot säännöllisesti muutosten varalta.

Muutoksista ilmoittaminen ja niiden voimaantulo. Ilmoitamme tilausehtojen muutoksista ennen niiden voimaantuloa joko lehdessä, verkkopalvelussamme tai muulla sähköisellä tai kirjallisella tavalla parhaaksi katsomallamme tavalla. Muutettuja tilausehtoja sovelletaan kaikkiin muutoksen voimaantulohetken jälkeen tehtyihin uusiin tilauksiin. Olemassaoleviin jatkuviin tilauksiin muutettuja ehtoja sovelletaan muutosta seuraavan laskutusjakson alusta lukien.

12. Yhteystiedot

Voit olla yhteydessä kaikissa tilaukseesi liittyvissä asioissa asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot saat osoitteesta https://www.a-lehdet.fi/tietoa-meista/yhteystiedot.

 

A-lehdet Oy

Y-tunnus: 1708790-7

Käyntiosoite: Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki

Postiosoite: 00081, A-lehdet

Puhelin: (09) 759 6600 (asiakaspalvelu), (09) 759 61 (vaihde)

Sähköposti: asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

 

Viimeisin päivitys 14.12.2020